Over ons

Australian startte als winkeltje in Knokke en groeide uit tot een Belgische en internationale keten. Ontdek hoe het in 1989 allemaal begon:Australian Home Made Ice Cream, het prille begin

1983

Experimenteren met oude ijsmachine

1989

Opening 1ste winkel Knokke

1991

Opening tweede winkel De Panne

1992

Opening eerste franchise De Haan

1996

Eerste winkel Belgische binnenland

2012

Eerste Fred’s winkel in Luxemburg

2019

30 Jarig bestaan

Australian Home Made Ice Cream is een grote familie van kleine zelfstandigen. Het verhaal begint in 1983 met een oude ijsmachine waarmee Frederik Van Isacker experimenteert tot hij het juiste recept vindt. Het is een ijsmachine met geschiedenis. De grootvader van Frederik gebruikte ze voorheen in zijn hotel aan de kust.

Australian Ice

Enkele jaren later, in 1989, opent de eerste winkel op de hoek van de Lippenslaan en de Dumortierlaan in Knokke. Frederik is dan net op huwelijksreis geweest naar familie in Australië. Ter plaatse vertelt hij aan zijn meter over zijn plannen voor een ijswinkel. Na zijn eerste seizoen met instant succes geeft zij hem een financieel duwtje in de rug om verder te kunnen groeien. Australian Home Made Ice Cream is geboren, met een knipoog naar Frederiks fiere, Australische meter.

Dat eerste seizoen is er één met heel mooi weer. In de winkel: de oude turbine van het hotel Saint-Georges waarmee hij dagelijks het ijs maakt. Frederik verkoopt overdag zoveel ijsjes, dat hij enkel ’s nachts tijd heeft om de hoorntjes te bakken.

Australian Ice

Al snel openen nieuwe winkels in andere kuststeden zoals De Panne en Koksijde. Door het succes wordt de franchiseformule uitgewerkt. Begin 21e eeuw volgt de eerste winkel in het Belgische binnenland in Gent. In Woluwe Shopping Center opent Australian Home Made Ice Cream voor de eerste keer een winkel in een shopping center. Met 35 winkels in België is Australian een gekend en geliefd merk.

Met zijn tweede merk Fred’s richt Frederik zich specifiek op het buitenland. Naast de hoofdzetel en winkels in Luxemburg, zijn er ook vestigingen in Frankrijk, Spanje en de Caraïben. Als afzonderlijke firma’s delen Australian en Fred’s dezelfde filosofie. Klaar om de hele wereld te veroveren.

In 2019 viert het bedrijf haar 30-jarig bestaan met een nieuw extern management team. Intussen wordt voor Fred’s hard gewerkt aan een doorbraak in Frankrijk en worden de activiteiten van Australian gecentraliseerd in Zaventem. Met een creatieveling en artiest als Frederik Van Isacker heeft Australian Home Made Ice Cream een hoop ervaring om te berusten. Met Delphine en haar open blik er bij kijkt het bedrijf volop naar de toekomst en nieuwe uitdagingen. Zonder de kwaliteit van hun producten uit het oog te verliezen.

2022: Mathieu Verdun, neef & petekind van de Heer Van Isacker en voorheen succesvol uitbater van Australian winkel op Meir gedurende  6 jaar, vervoegt het management team en wordt ook minderheidsaandeelhouder. 20/12/2023 verwerft Mathieu Verdun 100% van de aandelen en wordt eigenaar. Dankzij zijn inbreng en kennis van het domein, gecombineerd met een ervaren management team staat Australian/Fred’s klaar voor nieuwe uitdagingen.

0
BOLLEN IJS/JAAR
0
WAFELS /JAAR
Scroll naar boven